sheican tavi sheni (nosce te ipsum) LILITH 28 აგვ 2013, 2:59 http://fc00.deviantart.net/fs70/i/2012/216/0/1/nosce_te_ipsum_by_kate_fox-d59rtb2.jpg icnobt sakutar tavs? darwmunebuli xart? iqneb mxolod ggoniat,rom icnobt? Umetes shemtxvevashi adamianebi sakutar tavs ar icnoben,ar ician matshi chamaluli bneli kunchulebi razea wamsvleli shesaferis momentshi. Am temashi shegidzliat gamotkdet,rogor gaucruet imedebi sakutar tavs, rogor chaidinet iseti ram,rasac tavadac ar moelodit.axsenit mizezebi,ram imoqmeda am dros tqvenze da ramdenad sheicvalet mas shemdeg? Gagimeorebiat tu ara ugirsi saqcieli da shegwevt tu ara unari,ebrdzolot tqvens meore Mes? --------------- nucii 30 აგვ 2013, 10:54 sakutar tavshi meore mes gamovlena mxolod ugirsi saqcielitaa shesadzlebeli? Ragac aramgonia da verc dagetanxmebit veranairad. --------------- Natia 30 აგვ 2013, 11:05 Ukacravad,shesavali ver gavige.chamouyalibebelia. Pirdapir gvekitxeba gvawuxebs tu ara psiqiuri ashliloba? Magram kitxva vicnobt tu ara sakutar tavs-momewona.diax,me vicnob chems tavs. --------------- LILITH 30 აგვ 2013, 11:47 bavshvebo,tqven tu ver mixvdit temis arss,es imas ar nishnavs,rom chamouyalibebelia,an meore Me borotia, tumca is yoveltvis ewinaagmdegeba pirvel Mes da sworad amis gamo qvia meore. Meore me adamianis dafartuli miswrafebebia,umetesad arasamartliani, stereotipebit ganpirobebuli da gonebidan,logikidan gamomdinare. .mda. Pirveli Me aris guli,grdznobebi,is,rac daufiqreblad,ganusjelad modis adamiantan. Mgoni vikitxe,sakutari tavistvis imedebi tu gagicruebiat da chagideniat iseti ram,rasac ar elodittqo tavad? Mgoni dzalian martivi kitxvaa,tumca ara sabavshvo. )) --------------- bZzziki 30 აგვ 2013, 11:54 Ki. Nu,afeqtze AR vsaubrob Da sag gonebaze ris gamletebeli var,vici. RAs AR gavaketeb,egac vici. RAs ver gamaketebineben,egac ki vici :D:D:D:D tumca,100%-it,cxadia,Vera. Ase,57%-mde:D --------------- bZzziki 30 აგვ 2013, 11:56 Sag gonebazec shemidzlia adamiani movkla. Amaze bneli kunchuli sadga unda iuos:D --------------- Natia 30 აგვ 2013, 12:02 LILITH, aramgonia didad umcrosi viyo me piradad shenzeda,tu ramea am temashi bavshvuri,es aris-icit tu ara raze xart wamsvleli? ubralod gulubryvilobis msgavsicaa,mashin roca ici adamianis goneba ra auracxel informacias amushavebs mcire drois monakvetshi.Da tu kide rame chventvis ucnobs da zebunebrivs gulisxmobdi,dagewera da chamoyalibebuli iqneboda :) --------------- LILITH 30 აგვ 2013, 12:11 [url=http://archive.wapforum.ge/viewtopic.php?p=4940&cit]ციტატა: Natia ukacravad,magram,pretenzias acxadeb,rom sheni qvecnobieris titoeul impulss icnob da tundac rame didi sixarulis,ubedurebis,agelvebis an zogadad,arastandartuli situaciis dros,ici raze xar wamsvleli? Da ra aris amashi zebunebrivi? --------------- Mindia 30 აგვ 2013, 12:13 კიი, მჭირს გაორება. მაგრამ ეშმაკისეულს და რაღაც ბნელს ვერ დავარქმევდი, უბრალოდ ნერვების ბრალია რომელიც მწყობრში არ მაქვს და მეტისმეტად ფეთქებადი ვარ ზოგჯერ. ხშირად ვჩხუბობ ხოლმე, იმაზე მეტს ვიდრე საჭიროება მოითხოვს, მაგრამ ვსაზღრავ ხშირად რომ მეტისმეტი მომივიდა და რომ ვწყნარდები გამოსწორებას ვცდილობ, როგორც წესი გამომდის. ყველაზე მეტად ჩემს ვერ ვპატიობ რას? ნუ ზოგმა იცის ჩემი ჩანაწერებიდან, წარსულში მამაჩემი დავაგდე ძირს და საშინლად ვცემე, ის მთვრალი იყო, უძლური, უსუსური... მე კი პირიკით, ისეთი გაღიზიანებული ვიყავი რომ ძალა აშკარად მეტი მქონდა ვიდრე ჩვეულებრივ, მე არ დავინდე მშობელი, ვურტყავდი მას დაგდებულზე, როგორც "ბრძოლის წესების გარეშე"-ში არის ისე, ამას გამართლება არა აქვს, როგორიც არ უნდა ყოფილიყო ის და რა დანაშაულიც არ უნდა ჰქონოდა მას ჩემს წინაშე. რელიგიური და მორწმუნე ნამდვილად არ ვარ, მაგრამ ძალიან მიყვარს ბიბლიის ორი ფრთიანი მუხლი სადაც დაახლოებით წერია: მოეპყარი სხვას ისე როგორც გინდა მოგეპყრონ შენ და ქრისტემ რომ თქვა ერთში თუ დაგარტყამენ მეორე მიუშვირეო. ადამიანის მოკვლას ვერ გაქაჩავს ჩემი ზოგჯერ ფეთქებადი ხასიათი, უბრალოდ ეგეთი უსუსური არ ვარ საკუთარ ნერვებთან ბრძოლაში. საინტერესო თემისთვის მადლობა ავტორს. --------------- MISTER X 30 აგვ 2013, 12:20 me cota sxvanairad davsvamdi am kitxvas magalitad ase: TU GIFIQRIA VIN XAR SHEN? mezoblistvis shen xar mezobeli megobristvis megobari, mzgolistvis mgzavri, eqimistvis pacienti da ase shemdeg magram tavad tu dafiqrebulxar vinaxar, ra ginda, risken miiscrafvi da ris fasad? darcmunebuli var zalian bevr tqvengans amaze arasdros ufiqria. iqneb dafiqrdet da sakutar tavs mainc utxrat gulaxdilad vin xart... adamiani verasdros sheicnobs bolomde sakutar tavs magram am kitxvis pasuxtan axlos tu mainc mivalt esec didi migceva iqneba. --------------- Natia 30 აგვ 2013, 12:21 LILITH, aranairad ar mitqvams es.arastandartul situaciebs rac sheexeba,davwere ukve gonebis shesadzleblobebi rom vaxsene. --------------- angel of death 30 აგვ 2013, 12:43 Bolomde sakutar tavs aravin icnobs. Roboti unda iyo rom yvelaferi winaswar gansazgvruli gqondes. Me rac shemexeba: umetes shemtxvevashi vici raze var wamsvleli, emociuri mdgomareobis gatvaliswinebit ki sheizleba iseti ram gavaketo rac tavshi arasodes momsvlia. --------------- Natia 30 აგვ 2013, 12:45 angel of death, dziritadad chemi satqmeli tqvi.yochag! Ukacravad offtofistvis. --------------- nucii 31 აგვ 2013, 3:52 Erti wlis win, wina saarchevno periodshi, mashin roca bacho axalaias saqme da cixis ambebi axali agorebuli iyo, chveulebisamebr bavshvi waviyvane skvershi. Mashin 4 wlis iyo, bavshvebtan ertad tamashobda. Ertma bavshvma saxeli kitxa, chemmac upasuxa bacho mqviao. Es dialogi im bavshvis bebiam gaigona, chem shvils zizgit savse tvalebit shexeda, mere mis shvilishvils xeli mohkida da utxra -wamodi saba, magas iseti saxeli aqvs kai bavshvi ar iqnebao... Sabas xelshi bachos satamasho echira, am qalma gamoartva da shoridan gadmoagdo miwaze. Muxlebi amikankalda, safetqlebshi sisxli momawva, mindoda megriala da meyvira magram ragac dzalam gamachera... Mainc vegar movitmine, im qals davewie, mxarze xeli mdzimed movuchire da chemken movabrune. Sazizgari xmit vutxari rom misuliyo da chemi shvilistvis fexze ekocna. (sajdomze mindoda metqva magram chem shvils imden xalxshi trusiks shegnebulad ar chavxdidi). Gaocebulma shemomxeda ,,rogor kadrulobo" tvalebit meubneboda, xmis amogebas ki ver axerxebda agshfotebisgan. Me jiutad kidev gavumeore, ufro xmamagla da kbilebis grchialit, tvalebidan cecxls vyridi albat. Is mixvda rom agar vxumrobdi, magram adgilidan ar idzvroda. Tvalebidan satvale movxseni da miwaze davaxetqe (rogorc man is satamasho) yvirili damiwyo, dedistola qals rogor mibedav, patruls davudzaxebo, sul akankalda. Me vutxari rom patrulis mosvlamde cxvirs davusisxlianebdi da chemsas mainc gavisworebdi. Exla ukve odnav shishi davinaxe mis tvalebshi. Me jiutad chemi shvilisken mivatrevdi, romelic qvishaze ijda da sul pexebze ekida ra xdeboda irgvliv. Mivida es dedakaci jer basanochki gaxada, mere me amomxeda, me isev naperwklebs vyridi tvalebidan. Mibrunda da exla naski gaxada, axlos miiwia, unda ekocna, am dros gavachere da vutxari: sheni bindzuri piri ar sheaxo chem angelozs meored torem tvalebs amogtxri metqi, ase chem shvilsac uazrod ayeneb sheurawyofas da shens shvilishvilsac zizgs da borotebas unergav gulshi tqo. Bachos naski xelidan mkacrad gamovartvi da vutxari momshoreboda. Gaidzurwa welshi moxrili, vegar bzekavda cxvirs zemot. Marto rom davrchi iqve chamotjeqi, saxe xelebshi chavmale da didxans vpiqrobdi es ram gamabedina. Saertod moxuc xalxs mowiwebit da ridit vepyrobi, exla ki... Dzalian mindoda tvalebi gamexila da damenaxa rom es yvelaperi chemi fantaziis nayofi iyo. Erti weli gavida mis mere da sul mikvirs es rogor gavbede, ra iyo es tu ara chemi meore me... Ar vamayob chemi saqcielit magram ARC VNANOB... --------------- b.nukri 31 აგვ 2013, 4:12 12-te postis analogiurad mec . --------------- T E M O 04 სექტ 2013, 20:30 sheidzleba am sityvebis gamo sayvedurebit da kritikit amavsebt magram mainc vfiqrob ro bolomde sakutar tavs veravin sheicnobs Tu gind amas mteli cxovreba daschirdes radgan chven adamianebi vart da es garemoeba ukve am kitxvis sruli pasuxia. --------------- NIUSHA 16 სექტ 2013, 21:42 კარგა ხანია შევიცან :) --------------- VampirE 19 სექტ 2013, 19:21 არ ვიცი, გაორება არ მქონია არასდროს... ვთვლი რომ ვიცნობ ჩემ თავს..თან კარგად...არც კი მაფიქრებს ეგ მომენტი... --------------- [GURULO] 03 ოქტ 2013, 2:28 მართალია, ყოველთვის ვამტკიცებ, რომ საკმაოდ კარგად ვიცნობ ჩემს თავს, მაგრამ ეს ასე არაა... არა, ამას მარტო მე კი არა ყველა ამბობს, თუმცა აბსოლიტურად ვგონებ, რომ არავინ იცნობს საკუთარ თავს... ანუ შენ ხარ ჩამოყალიბებული ყველა საკითხის მიმართ, ყველა საკიხზე გაქვს შენებური პრინციპები, მაგრამ მოდის დრო და შესაძლოა სულ სხვა რამე გააკეთო, აი, ზუსტად ესაა რომ საკუთარ თავს არ იცნობ... ნუ გაორების რა გითხრათ, მემგონი არასოდეს მქონია მსგავსი ფაქტი... ---------------