ra ar unda vakadroT cols.. anu qarTveli qmris fsiqologia LoOoL 27 აგვ 2013, 17:10 qarTul sazogadoebaSi gavrcelebulia azri, rom qarTveli kaci Tavis cols ar akadrebs: * seqss, an akadrebs mxolod sabnis qveS Cabnelebul oTaxSi, gamravlebis mizniT mxolod aucilebleobis SemTxvevaSi. * ar SeiZleba cols SesTavazo seqsualuri mravalferovneba, seqsualuri fantaziebi, Tu colma seqsisgan miiRo siamovneba, amas qarTveli kaci Tavs ar apatiebs, Tu SeZlo da apatia, amas saZmakaco ar apatiebs, vinaidan erTxmad da erTsulovnad Zmakacis cols meZavis etiketi garantirebuli aqvs. “cols pirSi da trakSi ar t****en” - qarTuli gamoTqmaa, romelic gamoTqmaze metia da qarTvelebisTvis oqros wess warmoadgens. mizezi – cols ar unda akadro penisi, sperma, mere ra rom penisis gareSe gamravleba SeuZebelia, mere ra rom sperma biologiurad steriluri garemoa da masSi gacilebiT naklebi sibinZurea vidre adamianis sxeulis nebismier sxva adgilze tuCebze, mere ra rom seqsi siyvarulis gamoxatulebaa… samagieroT cols unda vakadroT: * Ralati - anu bozebSi siaruli. ratom? – imitom rom bozebSi siaruli Ralati ar aris. aba ra aris? mas saxeli ar aqvs, es unikaluri da universaluri movlenaa bozebSi TviT giorgi mefe dadioda da Tu giorgi mefe bozebSi dadioda is moRalate iyo? raTqmaunda ara! * gineba – ratom? – imitom rom qarTveli kaci ginebis gareSe warmoudgenelia. gineba imdenad mniSvnelovani da bunebrivia qarTveli kacisTvis, rom male bilwsityvaobas codavaTa CamonaTvalidanac amoiReben da aRsarebis “furceli” kidev ufro Seumsubuqdeba qarTvel kacs. * fizikuri Seuracxyofa – es imdenad miaxloebulia ginebasTan rom cols ar ewyineba nasvami (idealur SemTxvevaSi) qmari Tu gaulawunebs. --------------- LoOoL 27 აგვ 2013, 17:10 * sqesobrivi gziT gadamdebi daavadebebi – es rogor unda akadro cols? Zalian martivad. meZavebTan yofnisas qarTveli kaci prezervativs ar iyenebs, radgan meZavs ver akadrebs prezervativs uxerxulia mainc, samagierod wamoiRebs qlamidias gonoreas, sifiliss. colma unda imkurnalos SemdgomSi, Tu ar imkurnalebs bavSvs ver gaaCens da sabolood esic cols dabraldeba. qarTvelma kacma ukve gadawyvita ra unda akadros sakuTar cols da ra ara. axla erTi sakiTxi darCa gadasawyveti, Tavad unda ikadros Tu ara am yvelaferze dafiqreba, am yvelafris analizi da gadawyvetilebis ise miReba. qarTvelma kacma sabolood gadawyvetileba miiRo, is ar ikadrebs am sakiTxis ganxilvas, radgan quCaSi moismina, rom “cols pirSi da trakSi ar tyn**en” am WeSmaritebaSi eWvis Setana ar SeiZleba, es sibrZe Taobebs folkloriT gadaecemoda, mere ra rom bneloda, mere ra, rom axlac bnela, ra saWiroa sinaTlis anTeba, an naTelSi gamosvla . ratom? – imitom rom qarTveli kaci bnelSi ukeTesad xedavs. ---------------