ლუკუმადესი LILITH 27 ოქტ 2013, 23:38 საჭირო მასალა: 1 სავსე ს.კ. მშრალი საფუარი, 2 ჭიქა წყალი, 1 ჩ.კ. მარილი, 1 ს.კ. შაქარი, 4 ს.კ. ზეითუნის ზეთი, 3 ჭიქა ფქვილი, 200 გ თაფლი, 150 გ ნიგოზი, ¼1/2 ჩ.კ. დარიჩინი, 0.5 ლ ზეთი ფრიტიურისათვის. მომზადება: თბილ წყალში გავხსნათ საფუარი, დავუმატოთ მარილი, შაქარი, ზეითუნის ზეთი, დავაყაროთ ფქვილი და მიქსერით ვთქვიფოთ 5-7 წუთის განმავლობაში. ცომს გადავაფაროთ ტილოს ხელსაწმენდი და დავდგათ ასაფუებლად 30-40 წუთით. ზეთი გავაცხელოთ, წყალში დასველებული სუფრის კოვზით ამოვიღოთ ცომი და პატარა ბურთულებად მოვათავსოთ ფრიტიურში. ტემპერატურას მოვუკლოთ და ლუკუმადესები დაბრაწვამდე ვხარშოთ. მზა ლუკუმადესები მოვათავსოთ ხელსაწმენდზე, რომ ზეთისგან დაიწრიტოს და შემდეგ გადავიტანოთ სხვა ჭურჭელში. ლუკუმადესების ერთ ნაწილს მოვასხათ გამდნარი თაფლი, მეორეს მოვაყაროთ შაქრის პუდრაში არეული დარიჩინი და დაფქული ნიგოზი. http://www.vinoge.com/files/pics/lukumadesi2.jpg --------------- bZzziki 28 ოქტ 2013, 0:42 0.5 zeti?! .gaoceba. --------------- LILITH 28 ოქტ 2013, 0:43 [url=http://archive.wapforum.ge/viewtopic.php?p=37613&cit]ციტატა: bZzziki ხო,ზეთში უნდა მოხარშო,როგორც პონჩიკები :D --------------- bZzziki 28 ოქტ 2013, 1:19 [url=http://archive.wapforum.ge/viewtopic.php?p=37614&cit]ციტატა: LILITH sadauri nugbaria,es? Turquli xom araa? --------------- LILITH 28 ოქტ 2013, 1:19 [url=http://archive.wapforum.ge/viewtopic.php?p=37624&cit]ციტატა: bZzziki არ ვიცი ზუსტად) --------------- bZzziki 28 ოქტ 2013, 1:24 [url=http://archive.wapforum.ge/viewtopic.php?p=37625&cit]ციტატა: LILITH luqumebi magatma ician,Da msuqani qalebic magat moswont. Yovelshemtxvevashi,aziuri mainc iqneba. me piradad,am ragacas arasdros gavsinjav. Garegnoba mainc uvargodes :D --------------- LILITH 28 ოქტ 2013, 1:30 [url=http://archive.wapforum.ge/viewtopic.php?p=37628&cit]ციტატა: bZzziki რაღაც პონჩიკის მაგვარი იქნება,არც მე გამიკეთებია :D ---------------